Tipy pro výběr dekorací do dětského pokoje

Těšíte se na nový přírůstek do rodiny a chcete mu připravit stylové, útulné a vkusné místo pro hru i odpočinek?

Máme pro vás 5 tipů, jak na to, čeho se při výběru dekorací držet a čeho se naopak vyvarovat.

  1. Zvažte, zda se vám zamlouvají spíše pokoje hrající všemi barvami nebo jestli byste se raději drželi při zemi a volili neutrální tóny. Taktéž záleží na pohlaví vašeho miminka a na vzhledu zbytku vašeho domu či bytu.
  2. Zvažte, zda se vám zamlouvají spíše pokoje hrající všemi barvami nebo jestli byste se raději drželi při zemiVolte kvalitní a vkusné dekorace, které vám nebudou znesnadňovat údržbu dětského pokoje, protože s potomkem za zády nebude času na důkladný úklid tolik jako doposud. Jinými slovy – žádné „lapače prachu“ by neměly být na seznamu. Upozorněte na to i celou vaši rodinu pro případ, že by její členové chtěli přispět dárkem k narození miminka.a volili neutrální tóny. Taktéž záleží na pohlaví vašeho miminka a na vzhledu zbytku vašeho domu či bytu.
  3. Slaďte barevně i stylově celou místnost. Možností je celá řada: barevný model „tón v tónu“, kombinace bílé a pastelových barev anebo celý pokoj v jedné barvě s občasným oživením prvky jiné (avšak neutrální) barvy… a mnoho dalších.
  4. Pokud zvolíte vzory na tapetách, koberci či textiliích v postýlce, kombinujte je velmi opatrně a spíše se řiďte pravidlem „méně je více“; rozhodně se vyhněte kombinacím typu: květinové tapety, kostkovaná zavinovačka a koberec se zvířátky.
  5. V případě, že hodláte mezi doplňky do dětského pokoje zahrnout také pokojové květiny, je třeba dbát na to, aby na ně dítě v žádném případě nedosáhlo. Nejlepší volbou tak je umístit rostliny na poličky či do závěsných květináčů.

S tímto doplňkem rozhodně nešlápnete vedle

Plakát k narození miminka s originální ilustrací a všemi důležitými údaji se hodí do každého dětského pokoje a udělá radost celé rodině. Pořídit jej můžete snadno, rychle a dle svého individuálního vkusu na webové adrese Kindy.cz. Přejeme krásné první i všechny další okamžiky strávené s novým členem vaší rodiny!